Välkommen!

NYSTART!

fredag, april 19

?

Kan du avgöra vem som drogar, dricker lite för mycket eller har ätstörningar? Självklart måste man fråga sig vad som är norm och värdering i sammanhanget men jag tror de flesta av oss har ungefär same same uppfattning.

Är du så pass intresserad av andra människor så att du uppmärksammar sånt? Uppmuntrar du indirekt sådant genom att skratta mycket åt din oftast lulliga vän, eller ta emot "gratis är gott" kvällar från omotiverat generösa vänner, vara impad och smickra, fråga ut de som saknar fettprocent och har bästa karaktären?..jag raljerar inte men jag har dragit det till sin spets förstås.

Sista frågan, bryr du dig och i så fall hur?

Hur tycker du att du visar att du bryr dig om andra människor. Delar du upp dem i mer och mindre viktiga, beror det på blodsband, eller vilken "nytta" du har av dem. Jag bara frågar.

Har du inte ens tänkt de här tankarna? Snurrar klotet bara kring dig och hur du mår, din status är viktig men inte andras, dina sms är viktiga men inte andras, hur du tänkte, kände, reagerade är det du utgår ifrån eller kan du tänka hela sidan runt?

Om någon säger att de mår bra men du vet att så inte är fallet. Tröstar du dig med att den personen inte sagt annat eller försöker du finnas till? Finnas där. Hålla koll.

När är du en bra människa? När du tar hand om dig själv eller bryr dig om andra? När tycker du andra är bra människor?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar