Välkommen!

NYSTART!

lördag, juni 22

Midsommarafton.

Det gick bra. Midsommarafton blev så bra den nu kunde. Vi åkte till Grönan och det var lagom med folk. Lagom varmt och fläktande. Barnen var inte sådär jobbiga som en del barn kan vara som bara vill ha, vill ha, vill ha och tjatar om än det ena eller det andra. Allt var liksom bara smoothie. Jag åkte utvalda attraktioner, så gjorde även barnens pappa. De mest "läskiga" sakerna var det bara Simon som ville åka och det kunde han göra med Natalies mamma (!) - haha vilken tur! Simon fixar att åka ensam det har han gjort förr men visst är det skönt att ha någon att åka med.
Det var för övrigt också trevligt att Natalies familj hängde på.

Ja sen åkte vi hem, handlade lite jordgubbar och lite mer potatis. Jag fixade midsommarmiddag, barnen gick ned och badade under tiden. Vi drack en öl till maten sedan var man rätt däckad faktiskt. Grönan tar energi :).

Efter önskemål så bäddade vi ned oss sedan och tittade på film tillsammans. Kvällen avslutades med spännande dokumentär på Animal Planet. Det enda var väl att barnen bråkade om vem som skulle ligga närmast mig..naw.

I dag blir det tvätta alla sängkläder och inventera/frosta av frysen. Jag har ju en liten inbördes utmaning att försöka leva på det jag har i frys, kyl och skåp nu de här veckorna så man blir av med allt som har så lätt att bara bli kvar där det är.

Och det är bara en sak jag tyckte jag missade att få med i barnens packning..det är ändå rätt bra betyg.



fredag, juni 21

Midsommar med ex.

Jag hade bestämt mig för att jag skulle ha en trevlig dag med mitt ex på midsommarafton. Vara ödmjuk även om jag gnisslar tänder. För barnens skull, för min egen. Så ringer han och ja, jag ids inte säga några detaljer men han vet verkligen vad som triggar igång mitt humör. Och han vet exakt hur han ska få som han vill genom underliggande hot. Men jag sväljer, jag sväljer.

Av samma anledning lyckades han nästla in sig hos oss redan i kväll. Det hade jag aldrig lovat.
Han packar in 5 stycken starköl på sex procent "ifall det blir varmt i morgon" och en vinflaska. Eh..hur länge har han tänkt stanna egentligen? Eller har han tänkt bli dyngrak i morrn? Jag pallar då inte mer än en sådan öl och en halv flaska vin. Well.

Han har aldrig uttryckt någon empati eller förståelse för vad som hänt mig och barnen för all del. Men han är ju en psykopat och sådana har ju ingen empati simple as that. Men när han kom in i kväll och sedan vände för att hitta parkering så sköljde sorgen och saknaden över mig. Det skulle ha varit Thomas i stället. Inte på en midsommar men jag menar bara att ja, aldrig mer kommer Thomas komma hit, inta hela rummet och ja, bara vara. Snacka bilresa, nya bilar, parkering, planer, Blocket, jobbet, familjen och äta tillsammans med oss.
Det är så tråkigt och ofattbart. Orättvist och förjävligt. Vill bara säga det.

Jaja midsommar med älskade barnen. Vi ska dra på Gröna Lund, vilken grej! Jag ska vara jättetrevlig med barnens pappa så gott jag förmår men något firande blir det inte tal om. Det blir en avslutningsdag med barnen innan de drar iväg med sin pappa. Och måtte gudarna vilja att det ska gå bra.

Trevlig midsommar på er !

Leka fitness

Jag kan roa mig med att ta lite fina bilder med/på Instagram nu och då. Det är roligare att ta bilder på det som inte blir så ofta, ja det man är lite stolt över. Så jag har tagit kort på när jag äter lite bra/bättre :). Nu har jag också kommit på att om jag sätter hashtaggar med typ fitness, healthy och liknande då är det alltid nån med en fin torso eller coolt instagramnamn som gillar mina inlägg. Jag känner mig lite cool men jag är mkt medveten om den sneda bilden jag förmedlar. Eller, visst är jag rätt hälsosam men ändå väldigt liberal och för mycket njutningsmänniska. Men på Instagram leker jag fitness! /jag får inga likes på en pastarätt t ex.

Vi pratade om det härom dagen. Att det finns en del som gärna sätter ut bilder på allt "gott" hen äter. I denna hetstränings, hetsdiets,  hetshälso trend som finns och ökar ständigt så finns det förstås personer som är och ska vara förebilder för andra. De jobbar med friskvård och hälsa och lever på att andra ser dem som förebild. Och vill köpa dess tjänster. Ibland blir jakten på den egna "lyckan" för stor och man ser hur en person förändras till något man misstänker börjar bli ohälsosamt. Trots uppdateringar om medverkan i lopp och massa bilder och information om pizzor, Ben & Jerry, lösgodiset etc så börjar tvivlet gnaga. Varför behovet att sätta ut bilder på allt "gott" de äter i stället för att berätta om allt de tackar nej till eller väljer i stället? Och hur troligt är det att de äter det de flashar om?

Just människor som vill intala andra människor att "de är som alla andra/som de alltid varit" har just en benägenhet att prata och berätta om vad de äter. Det onyttiga alltså. De vill berätta om det där brödet som slank ned, godisfrossan framför teven och vinkvällen med polarna. Även om det inte existerar med andra ord. Människor som inte tänker direkt på vad de äter, även om de kanske tänker sig för ibland - de pratar sällan mat. Eller har jag fel?

Jag måste erkänna att det är lite boostigt att de här "snygga" vältränade människorna gillar mina inlägg på Instagram. Jag börjar tro att jag är något snart. Att jag verkligen lever så. Nä men vad jag vill säga är att jag kan förstå att saker kan gå åt fel håll. Börja kantra liksom. Någon säger något, du känner pressen att leva upp till denna bild t ex. Du hittar egna ideal och läser på, tar reda på hur den äter tränar och lever. Du blir lite obcessed. Men du vill inte låtsas om din "ätstörning", ditt kämpande eller högst medvetna nya val - därför måste du mata omgivningen med det som inte är hotfullt, något som andra kan identifiera sig med (tror du) för att inte bli ifrågasatt. Sjukt.
Äsch jag har varit inne på detta förut men gah jag ser ju detta i princip dagligen och det fascinerar mig på något sätt.

Det är precis som när jag jobbade på TV4. Det var där jag började träna öht, och halva huset såg mig som "träningstjejen" medan jag själv hade jättesvårt att identifiera mig som en sådan. När jag jobbade i Gamla Stan så trodde de inte att jag åt kanelbullar eller kexchoklad. Vilka bilder folk får av en ..intressant! :)
Jag har ingen aning om hur folk ser mig nu, som den sörjande, destruktiva personen kanske.

Låt mig därför få leka lite fitness ! Jag känner mig bekräftad, som om jag tillhör något exklusivt sällskap.  Få se om det slutar i anorexia eller doktorshatt.

Bara för det så måste jag fortsätta trots det klatschiga slut det hade kunnat bli här ovan. Jag ser ju folk IRL som andra kanske bara ser på ett bokomslag eller i en blogg. Får jag tala om hur mycket retuscheringar som pågår!!? Hur mycket fejktuttar, extensions och liknande som cirkulerar. Det är orättvist mot oss naturella! (fittor..) haha

tisdag, juni 18

Sökord och google

När jag ser att folk har sökt på träningsrelaterade saker och hittat till min blogg så blir jag glad. Glad att folk vill veta mer, inte just att de hittat till mig. Sorg, saknad, olyckor osv ok det får jag ju köpa. Lite läskigt, som jag sagt tidigare tror jag när det t ex har stått "paramotor olycka bror Luleå" som det gjorde för några veckor sedan..varför nu, att det gjorde det i höstas är mer förståeligt. Kanske någon som vill börja flyga men har hört talas om detta och vill veta mer..:(

Det har stått mycket anal, suga kuk och relaterat. Jag förstår att det har att göra med att jag skrev vad jag tyckte om de där böckerna, minns inte ens vad de hette men har ni läst dem så vet ni vilka jag menar. Jag har för övrigt bara läst den första om ni vill veta. Ni som "slukat" alla tre..undrar jag lite varför. Med tanke på att det är så stor sökpost så är det väl så att SM, analt och maktsex är kittlande för många? Men återigen, det är fan inte trovärdigt att kunna knulla så mycket så ofta som hon gjorde med tanke på hur rough det var. Och det redan från scratch. Ja ok det skrevs att hon hade lite träningsvärk/ont men hon fortsatte ändå - guys - tro inte så mkt på den där boken varken på vad kvinnor vill ha, mår bra av eller att man är en sån himla stålkvinna. Jag tror jag kan prata för majoriteten av alla kvinnor. Även om daskar på rumpan och binda varann, rollspel absolut är en extra krydda.

Kanske blev också de andra böckerna "bättre.". Lite mer vaniljsex och genuinitet ;).


Japp, dagens sökord - eller jag vet inte i vilket intervall de uppdaterar men flest sökningar på samma ord står högst upp...gissa om de blir besvikna när de kommer till min blogg haha.
Bea Schyffert..jamen det är en fascinerande kvinna! De flesta andra sökord är återkommande men vi har en ny ---- naturella fittor!!
What? Varför kom man till min blogg då? Hahaha. Humor.

Jag har också hört att det är för lite sex i min blogg numer. Jag ska nog få till nåt snart, stay tuned.

måndag, juni 17

Healthy day! Takes the virus away?


Ah jag nyser, är lite frusen, känner mig lite svag i benen eller nånstans, armarna också kanske? De flesta kollegorna har varit rätt förkylda, vill inte! Måste försöka boosta. Jag äter alltid mycket när jag känner mig på väg nånstans kroppsligt, i dag har jag uppvägt "vanlig" frukost och middag med några hälsosammare, boosting och mentalt bekämpande val.

Just ingefära tror jag på liksom vitlök och sova - simple as that. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag blir nyfiken och inspireras en del av min omgivning, alltid gjort iof men nu är det ju mkt tränings- och healthyliving people och jag får en del smakprov, goodie bags och recept tilldelat - kul att testa! Jo jag åt en lakritsboll i dag också..den slank ned så fort att jag inte hann ta nån bild. Måste köpa lakritspulver och göra egna! Återkommer med resultat.

Tränade i dag också. Låter kanske felvänt men jag vet med mig själv att jag kan få förkylningssymtom om jag inte tränat på ett tag så jag måste testa. Få se om något bryter ut i morrn. Borde nog sova nu då, ska bara äta upp min lilla ingefärabit.

Spirulina, spenat, banan, citron, ingefära, bärjuice och kokosvatten.


Ja hörni, vad var den där biffen gjord av? #rawfood iaf


Ett bad är inte alltid bra om bakterier växer men doften på denna..u wanna eat me!

Ett av mina favvismellisar! Med potatis å utan riskaka en bra lunch!



Oh en craving jag har..gott på riskaka också!

Färgval

Återigen vill jag skriva om färgers betydelse. Och åter berätta att det verkar "stämma" i mitt fall iaf. När jag köper blommor, väljer kläder så styrs jag av vad jag känner för/vill ha för färger. Alltså riktigt hårt. För årets uteblommor blev det rosa, rött, aprikos och orange. Gult saknas (!) så det ska jag komplettera med. Det är energifärger, med inslag av rosa som är en vårdande färg. Vitt, blått och lila känns helt avlägset just nu och det är ju de "kommunikativa, andliga" färgerna som jag ville ha i höstas (förutom rosa som stått sig).

Det är väldigt intressant alltså. Turkos har alltid varit en favoritfärg, liksom rött och brunt - turkos anses vara den intuitiva färgen och det är en sida/egenskap jag anser mig ha och intresserar mig mycket för (beteende, signaler osv).  Rött är en periodarfärg och det stämmer bra att det är när jag behöver styrka eller känner mig stark, sexig, explosiv och glad som jag vill ha den färgen runt mig. Den färgen lyfter. Brunt är en färg jag gärna omger mig med överlag. Kanske för att komma ned "på jorden" ut emellan. Svart är en neutral färg i mitt fall som är mer som ett designval, känsloval eller ja bara för att det är en färg som "går hem" i alla lägen. Konstigt nog så känns det inte så mycket sorgefärg sådär för mig, då är det ju mer "Thomas" koboltblå färg som väcker känslor.

Tänkte jag skulle googla på detta och gjorde det förra gången jag skrev om det likaså (jag har nämligen läst lite färglära en gång men vet inte var de papperen finns) - då hittade jag inget men tadaa nu hittade jag denna info. Believe it or not.

Och for the record kommer turkosa stort till höstens träningskläder. Believe it or not.


söndagssnack

Jag orkade inte duscha i kväll även om jag säkert behövt det både på grund av svett och annat. Skönast är ju att lägga sig ren och det känns nästan som om jag har myror bokstavligen krypandes på mig.
Inte för att jag har någon större anledning att tro just på myrorna även om jag hade en klättrandes på ryggsäcken när jag kom in.

Gah vad trött jag är. En fysisk dag trots att jag inte tränat..men jag har inte suttit utan mest travat omkring, städat, fejjat och tränat andra.
Shit min vadmuskel. Den pulserar..måste kanske kolla upp det där - det är nog inte själva muskeln utan ett senfäste tror jag. Trivs inte i ett visst par skor heller misstänker jag.

Har skickat en del sms i dag där jag inte fått svar..hm har lite svårt för det där och känner mig typ ensammast i världen, ingen tycker om mig stuket.

Mamma fyller år i dag (läs måndag) och jag förstår att hon gör det med blandade känslor. Alla såna här datum gör att man tänker "för ett år sedan.." ja ni fattar. :(
söta söta mamma..

Mycket som surrar i huvudet på mig.

Dumt är iaf att inte äta ordentligt under dagen och sen få känslan att man är helt bottenlös när man kommer hem (läs äta som om man är bottenlös).

I morgon ny vecka, undras vad man hinner med då? Jag ska bädda rent imorrn iaf :)

söndag, juni 16

Update

Jag är rastlös. Jag vill inte sova för jag vill ha kvar den här dagen så länge det går och jag vill sova för att komma upp tidigt och få något gjort innan jag jobbar. Knasigt.
Jag har inte gjort det jag tänkt tidigare, jag har inte tränat och ja, det här med att laga mat, plocka undan, fixa tvätt - det tar mkt av min tid.
Barnen åker nästa vecka och kanske är det vad som påverkar mig mest. Jag tillbringar helst tid med dem hela tiden, umgås, pratar, kramas osv i stället för att ha så mkt egen tid. Jag känner för och med dem, är lite orolig och så men tyvärr kan jag inte påverka allt som händer runt mig.

Det har varit en vacker skolavslutning i veckan och de är verkligen fantastiska på den här skolan. Så som de har varit ödmjuka, receptiva och förstående för vad som hänt vår familj. Jag började förstås lipa när jag kramade många av lärarna där speciellt en, eller ok två, sa så fina saker så jag kan inte ens skriva dem här. Kunde heller inte glädjas till fullo när jag stod och såg alla söta barn sjunga så näpet, oskuldsfullt, naivt och hoppfullt som bara barn kan..jag tänkte på Thomas barn som kommer få stå så där utan att ha sin pappa där. Någonsin.

Nej jag har inte börjat leva med sorgen eller saknaden. Tyvärr. Det är antingen eller. Alltså, antingen petar jag bort Thomas så långt borta jag kan, nästan slänger iväg honom för att jag ska orka leva normalt men när jag "tillåter" sorg och saknad komma så är jag så himla ledsen. Jag kan inte glädjas eller minnas honom med glädje om ni förstår. Titta på foton, skratta åt nåt minne med honom - nej..jag vill prata med hans sambo men tar mig inte tid, jag fantiserar om att träffa Thomas flygarkompis för att .. ja jag vet inte just nu vad jag vill prata om, om jag vill prata men kanske man bara ska ta en promenad eller sitta tysta då.
Det är så mycket jag skulle önska Thomas få vara med om, dels allmänt men främst hans barns uppväxt förstås.
Snart närmar vi oss augusti, det blir tufft.

Jag blev ju masserad här i veckan också. Det går inte att återberätta egentligen och jag fick mer ont i vaden än vad jag hade innan. Även axlarna hade bara blivit lite uppskakade, de behövde mer! Rumpan hade jag behövt få masserad, men den lämnade hon faktiskt, annars kan man faktiskt förvänta sig vad som helst av henne. Och jag vet inte vad jag ska tycka om henne, är hon bara galen eller helt ok galen? Jag antar att det är när det passar mig ärligt talat. Riktigt 100 är hon ju inte men vem är det och återigen vem sätter normen?
Hon är i vart fall ingen idrottsmassör utan det här var mer en mental avspänningsmassage, få igång cirkulation, reta nervbanor, lösa upp - allt sätter sig ju fysiskt..och jag var nog där några dagar för sent men bättre sent än aldrig.

Har beslutat lägga ned BAMM, förvisso lite beroende på partnern men jag tror som sagt augusti blir en tillräckligt tuff månad och då krävs det rätt människor omkring. Jag känner också ett stort behov av att gå in i mig själv - måste försöka sluta påverkas negativt av andra, känna mig beroende av andras tyckande, förstå vem och vilka som verkligen tycker om mig och vill mig väl och inte bara synas när det passar dem eller det ser bra ut. Samtidigt som jag också förstår att jag är väldigt ensam i det här.

Fick faktiskt en, ja bra grej antar jag, att tänka/ta ställning till i dag. Får fundera på det.