Välkommen!

NYSTART!

fredag, mars 14

Blogger Boot Camp 2014

I morrn är det träningsevent igen. Årets Blogger Boot Camp. Det ska bli så kul, och det jag tycker är kul med det här eventet är att det inte är same same instruktörer som det är på de flesta mindre event i stan. Nä nu plockar de olika russin så att säga och två Rosa Skrot instruktörer blir det i år, Lovisa, lofsan.se, Sandström och Pischa Strindstedt. Jag vet att de kanontjejerna kommer ha outstanding pass där alla får jobba så de tiger men jag väljer bort dem, men bara av anledningen att jag redan kört deras pass - nä jag har inte kört nåt pass för Lofsan slår det mig nu :o - men jag har bevittnat det åtskilliga ggr och känner att jag kan köra pass för henne nån annan gång.
Nu har jag valt lite annorlunda, lite nytt och sånt som gör mig nervös - som t ex Krav Maga...eh jag göra självförsvarsövningar. Not my thing men man vet aldrig!

Åsså det här med ålder..de flesta på såna här event är ju 25-30 typ plus och minus. När tanken ibland slår mig så känns det pinsamt men som tur är så känns det inte så när jag väl tränar. Förutom kroppen kanske..

För att inte tala om det sociala..många är duktiga på att chatta innan om att ses, folk följer varandra på bloggar osv - jag är lite för blyg för sånt tro det eller ej.
Däremot om jag vet vad jag ska prata om eller nån frågar nåt då är det ju inga problem. Men det kanske är åldersnojjan igen ;)

Jag skulle vilja äta nåt för att jag vet att det blir mkt i morrn och jag vill inte bli sådär trött för att man går i baklås men jag är inte hungrig el sugen för fem öre - förstås. Men jag ska nog trycka i mig nåt ändå. Jo jag måste.

Ok och regnar gör det också, ska bli snö imorrn fm - men så kul när det blir mkt utomhus för mig. Haha, och himla bra föreläsningar har de fått ihop - det är nog problemet att man skulle vilja göra nästan allt. Få se imorrn om jag är nöjd med mina val.

onsdag, mars 12

Facebookgrupper

Det finns många som pratar om att Facebook är helt ute eller åtminstone kommer att bli. På andra sidan jorden eller närmare blir de tydligen mäkta förvånade att vi fortfarande använder det. Hm, jag kan då iaf se att mina vänner i Australien använder det, om än kanske inte jättefrekvent vad vet jag. I England och Holland likaså. De vänner jag har i USA är svenskar så där kan jag inte uttala mig. Men mina franska vänner har jag inte sett på länge, det är sant. Men de kanske inte visar saker för mig iof.

Facebook tar också energi och ibland kanske man inte "kan välja" som en del säger. Man sugs in i diskussioner på olika forum eller så fastnar du i bekräftelsens garn av ditt eget inlägg.
Men vi kan inte bortse från hur många olika grupper som finns. Jamen nånting! Jag har gått med i några grupper som är lite åt det holistiska hållet både vad gäller attityd, kost och livsstil och det är lite väl nördigt kan jag tycka. Fast så kommer sonen hem och ifrågasätter varför vi köper giftiga byxor och eh, då tänker jag att det kanske är en helt ny generation som växer fram med andra krav och insikter.

Nåväl, vissa grupper är så förankrade i Facebook att var skulle jag få tag i den informationen om jag inte hade FB? Alltså vängrupper vad gäller träningar, AW eller andra happenings? Ska jag kunna lita på att de kontaktar mig separat? Njae va?

Och om jag vill slänga ut en fråga om transport eller nåt jag undrar whatever så är FB svårslaget. Eller en vän på kvällen när jag inte kan sova.

Vad gäller barnen så är det Instagram, Kik och Videofy me som gäller. Samt allehanda youtubeklipp men det är väl via de kanalerna jag nämnde som de sprids. Jag tror det är få ungdomar som använder FB faktiskt.

Min största användning av FB i detta nu är de frilanskanaler som diskuterar arvoden osv. Guld värt för mig som känner mig jätteosäker i det.

måndag, mars 10

Skäringers inlägg och problematik.

I helgen har jag varit ute två gånger och joggat, med hund och barn i släptåg - fast barnen på cykel. Det var kul och alldeles lagom. Det blir naturliga stop då hunden drar, stannar och barnen vill fråga nåt eller ha hjälp upp i en brant backe. Bra för min hälsena (och psyke) att inte få till ett riktigt pass så att säga. I går hängde även K och Natalie på.
Jag inser att jag inte har några bra skor dock. Känns avlägset att sätta på sig barfotaskor just nu utan jag skulle vilja ha ett par skor att använda till såna här distansavslappningspass.

Jag har påbörjat 30 day squat challenge, som en kul grej. Också för att jag verkar ha inaktiverat rumpan väldigt mycket sista 1, 5 året, jag menar på webbyrån där jag jobbade back then så stod jag mesta dagarna. Jag är alltså per definition en stillasittande människa numer. Häng på du också! :)

Ni har säkert inte missat Mia Skäringers inlägg i Aftonbladet i helgen? Så här tolkade Expressen/Kvällsposten det medan många andra, däribland LCHF-anhängare tog det som ett personligt påhopp på just deras dieter/livsstilsval. Jag läste en hel del och häpnade hur många som är så hätska när de debatterar. Jag skulle nog ändå vilja tro att Mia menade rent allmänt att det är trist att vi, framförallt kvinnor, har sån hets vad gäller våra kroppar, ständigt går på nån diet, räknar kalorier, får dåligt samvete, är endast nöjda om vi lyckas träna och späka. Ungefär så. Men samtidigt uppmärksammades att Mia kanske skrev så i en del av marknadsföringskampanj - ?

Jaja, jag tror det är mest intressant och allmännyttigast om vi utgår ifrån att hon skrev det för att det är skevt i samhället med denna hets, sen å andra sidan så har vi otroliga hälsoproblem här i landet. Inte minst stillasittandet som leder till övervikt och hälsorelaterade sjukdomar. Det spelar ingen större roll att vi motionerar 3 ggr i veckan om vi sitter 8 timmar varje dag i en kontorsstol, i bilköer och framför teven därtill. Om vi går ned till matchvikt enligt BMI så behöver inte det betyda att vi är hälsosamma heller.
Är det dyrt att leva hälsosamt, ett argument som många tar till och där vi främst kan snegla på vår inflytesrika granne i väst, USA där snabbmatskedjorna svämmar över och ja, det är billigare att handla på donken än äta en bra sammansatt måltid, åtminstone ute.

Det finns några varuhus, kanske inte i Sverige än? som börjat med "normala" el låt oss säga, iaf större provdockor, el vad heter det, storleksvariablarna för S, M osv har ändrats -på gott eller ont? samt ekomaten har blivit något billigare. De flesta företag erbjuder åtminstone hyfsad friskvård och IT-bolag har ofta 5000 kr om året! Bra, men det förstås, är väldigt stillasittande och ohälsosamt att jobba inom. Men det är å andra sidan vården också, med sina låga löner och slitiga arbetsuppgifter. Jag blir snurrig och bör nog sluta nu. Vad ska vi göra ?

Jo, retuschering och skönhetsfixering är en annan sak/problem, inte minst för oss som har döttrar som växer upp nu, det är inte kul. Problemen inom rättsväsendet vad gäller kvinnors rätt till sitt nej - el vad jag ska säga är en annan sak.
Nu slutar jag.