Välkommen!

NYSTART!

lördag, augusti 11

Vilka grannar man har!

Nä nu känner jag mig dålig. Och för fet för ett spring. Jag har bara omgett mig med människor som sprang mellan 4 och 5 tim. Sundsvallsbon som låg bredvid mig kom 9:a och sprang på 4:11. Hon som joggade igår kväll och låg på min andra sida kom 4:a på damernas.

Han jag åt middag med sprang på 5 timmar och han som käkade risifruttiblandningen var säkert 65 år minst och sprang in på blanka 6.

Och knät gör ont. Fick en ny diagnos av sjukgymnasten som masserade mig jaja vi får väl se.

Och inne på banketten när alla fick fina priser så beklagade jag mig till de som ville lyssna att jag minsann aldrig får priser. Åsså fick jag det. Jippiee.

Nu ska jag sova eller slåss med mygg. Tack alla för fina hälsningar!

AXA fjällmarathon check!

En sak kan vi vara överens om, det går inte att förstå vad det är förrän man gjort det själv.

Och jag är glad att jag inte är en person som ens försöker ta reda på vad jag ska göra.
Det går t ex inte att springa ett fjällmarathon hela vägen om man inte heter nåt annat. Och nu heter inte jag det och jag/vi gick jättemycket. Till exempel när vi tog ca 800 höjdmeter i ett svep.

Banan var framförallt mkt lerig, lera man sjunker ned i, lera man blir smutsig av. Fläckvis mkt stenig och oerhört många spångar så gjorde du en gärsgårdssnytning så var risken stor att du flög av banan alternativt stukade foten.

Perfekt löpväder, mest mulet men fläckvis soligt. Trevliga människor och jag och Micke funkar kanon ihop. Fast jag gillar inte när han hela tiden ska berätta hur många höjdmeter vi har kvar..typiskt killar att snöa in på sånt ;).

Mitt knä kände jag av vid 11 km första gången då drog jag i mig en värktablett till. Sen kändes det då och då och framförallt nedåt de sista 5 km. Men jag drog på då för det är inte bättre av att fjesa. Micke fick lov att hänga på. Vi plockade rätt många trötta människor sista milen skulle jag säga och med tanke på hur lugnt vi hade kört de första tre så var det ju dags.

Jag tror vi kom in på en 15 plats av 37 mixade lag sen om alla fullföljde vet jag i skrivande stund inte.

Summa summarum så känns kroppen hel och numera ren. En tånagel är lös.

Sorry för inga bilder, svårt just nu.

Nu mat och vin.

Snart kör vi!

På väg till frukosten försökte jag titta ned i backen men nog fan ska alla hälsa på en. Godmorgon, kraxar jag fram och tittar snabbt ned igen. Det finns ingen. Ingen. Som kan vara så uppsvullen i ansiktet och ha så trekantiga ögon som jag när jag antingen sovit dåligt eller är sjuk.

Jag sov bara 4 tim förra natten. Jamen jag ville bädda rent, jag vek undan tvätt, jag rensade papper, avlopp, tittade på OS och ja, packade. Redan vid 18 igår svindlade det i huvudet och kl 20 låg jag på den oerhört lyxiga sängen ni ser på bilden.

Men ni fattar det här med att sova i sovsal. Folk tjattrar och det finns alltid någon översocial typ som snackar i 180. Och då måste jag också snacka . Det snackades vilka skor man skulle ha, dubbar el ej. Det pratades om tider, bansträckning och ska man ha långa el korta brallor.

Fanns ingen äggröra till frukost så jag fick göra som alla andra - äta gröt. Struntade i mackor för jag kan ju inte äta bara för att äta. Eller en del menar nog att det är precis det man ska göra..

Nu sitter jag här på sängkanten med små grisögon och undrar om jag ska ha långa el korta brallor. T-shirt el långärmat. Dubbar el inte.

Benen känns förvånansvärt pigga men jag var ju inte så ambitiös som tjejen intill som for ut och sprang igår kväll.

Ja det finns alla sorter. Satt en gubbe här borta och rörde ihop nån gegga med risifrutti och käkade som kvällsmat.

Nä nu måste jag göra nåt. Springa kanske?

torsdag, augusti 9

BAMM-Intervju med en expert.

www.bamm.nu


- Folk skriver till mig och förstår inte varför jag gör detta, de säger att jag kommer få ont?
Skratt.
- Ja det kommer du att få. Du kommer inte förstå hur du ska orka springa 10 timmar till, dag 2. Men det släpper lite efter ett tag..

..sen kommer du inte kunna träna på 2 månader när du kommer hem.

- Ok..så du tycker egentligen att jag borde ta 5 mil i stället?
- Ja.

- 30 km är walk in the park, du kan t o m dricka kaffe ur thermos och ändå hinna i mål, vid 50 är det redan tufft och 70..ja det är ju egentligen bara eliten som har något där att göra. Hälften bryter redan till dag 2.
...
- Men du är så envis så du kommer köra ändå.
- Jag vet inte, jag tror bara att jag inte förstår bättre.

- Magen då? Fungerar den?
- Nej.

Jag upprepar mina frågor om det här med att få ont. Och knäproblem..jag vill ju inte erkänna att jag känner av knät varje dag nu, utan att ens ha sprungit. Nu börjar jag bli orolig och ser en framtid utan att kunna springa, att mitt knä kommer gå sönder helt och hållet, att vi nog får bryta redan dag 1.
 ..och ändå vet jag att jag kommer göra det.

Jag får bilder uppmålade framför mig om bergskamrar som plötsligt dyker upp framför en, nedförslutor som är för branta att ens tänka på annat än att gå försiktigt nedför, kontroller som man missar så man får gå tillbaka 200 höjdmeter upp, dimma, vassa stenar, vadning, frysa, tejpade fötter, förstörda tår och orolig eller orörlig mage.

- Vi kan ju inte ens orientera. Är det nån som hämtar en ifall man försvinner?
- Nej. Det är säkert nån som fortfarande är kvar på fjället..(där tror jag att hon skojade iaf) 

- Men finns det inte nåååt positivt då? Går man ned i vikt???
Tystnad. Sen ett fniss. Som blir ett gapflabb.
- Nej..man samlar på sig så mycket vätska och för mig höll det i sig i en vecka. Mina lår var så hääär stora när vi kom i mål.

Experten visar med en svepande gest runt sina lår så jag ska förstå att de var gigantiska.
Hon ser min skrämda uppsyn och försöker avsluta med något tröstande.

- Det är en sådan kick att komma i mål, oavsett om du har tagit en placering, fått gå ned i klass eller brutit. Du har gjort det liksom. Och varje gång jag ser bilderna därifrån så vill jag åka upp igen.

Jag tackar experten och huvudet surrar.  Inte så upprymd skall erkännas utan mer vankelmodig. Jag vill skratta åt mig själv och det gör jag på ett sätt men jag vill ju inte gråta sedan. 

Ok..jag är en fighter. Jag tänker på min astrologiska figur som är en kentaur, en krigisk varelse med en hästs underkropp och en mänsklig överkropp. När huvudet är dumt får kroppen lida brukar man säga och efter att ha bevittnat hästsporten under OS så har jag sett många bevis där hästarna många gånger fått rädda de mindre begåvade besluten ryttarna tagit.
Jag hoppas min kropp är med mig och räddar mig när det behövs. Och jag kan stå ut med allt. Allt. Om jag bara bara bara får behålla mina knän.

Amen.


It´s all about sex.

Tittar du dig omkring på bussen och undrar vilket sexliv folk har? Om den snygga killen på gymmet är bra på att kyssas och varför kan inte den där snygga kollegan bara dra dig över skrivbordet och kyssa dig när du står där? Undrar du hur din chef ser ut naken oberoende på snyggstatus, fantiserar du om vänners partners och funderar du på vad som skulle hända om du blev instängd en vecka i en fjällstuga med den, den eller kanske den?

Underbart!
Det sägs att män tänker på sex 20 gånger om dagen och att det skulle vara dubbelt så mycket mot vad en kvinna gör.
Jag ger inte så mycket för de där tvärvetenskapliga studierna, eller hur. Men om du vill läsa den artikeln i sin helhet så kan du göra det här.

Allmänt uppfattat är dock att kvinnor pratar mer sex med sina väninnor än vad män gör med sina polare och det tror jag också. Ibland sparar vi inte ens på detaljerna. Vi berättar om hur penisen såg ut, hur bra eller dålig han var i sängen, på att kyssas förstås och allmänt vilken finess han innehar, eller inte. Skall sägas att om vi tror att vi träffat något mer seriöst så blottar vi inte på samma sätt. Men om vi då pratar om relationer är det många gånger same same but different. Alltså, då handlar det mer om att prata om personlighet, hur man blir behandlad, ev romantik, prioriteringar, attityd.
Utan att bli alltför djup och analyserande så tror jag att det har en bra funktion. Trots allt lever vi i ett patriark där många av oss kvinnor inte litar till oss själva - det vi känner och uppfattar, vi dras ned i ett destruktivt beteende av män som inte är tillräckligt starka i sig själva att de låter oss vara som vi är. Vi blir beroende av mannen och sväljer det negativa. Jaja, kul i jul.
Tyvärr är det många som fortfarande vill ha sin fasad att allt är så bra hela tiden. Om fler vågar prata om vad relationer innebär och bör innebära desto fler relationer kanske skulle räddas. Eller inte. Tror i alla fall att det skulle leda till mer sundhet.

Förljugenhet gillar vi inte, inte sant. Men de flesta lever tillsammans och en dag poff tar det slut och omgivningen fattar ingenting. Och tänk på fejjan så många som lever the perfect life. Yeah right. Inte konstigt att en del tappar livslusten, självförtroendet och gnistan totalt när så många är så mycket mer lyckad än en själv ;).

Men sex var det ja. Alltså det är klart det varierar hur mycket man tänker på sex och varför. Kan vara att man har fått för lite, för dålig eller bara vill ha mer. Den biologiska klockan kanske tickar eller så har den slutat och därför slappnar man av. Sex är ju närhet och ett sätt att lära känna varandra så att ta illa upp att mycket handlar om sex i början tycker jag inte man ska göra. Bara synd om det avtar med tiden.

Det kanske verkar som om jag tänker på sex hela tiden. Jag tror inte jag gör det mer än någon annan men jag är nyfiken. Jag är nyfiken på hur det skulle vara om vi alla skulle släppa på konventionerna och inte ha några spärrar eller ens kunna hålla inne med det vi vill och känner. Jag menar, folk muckar gräl och startar krig men jag skulle vilja ha mer Hollywoodfilm vad gäller romantik. Jag tycker det är otroligt häftigt med folk som vågar ta tag i en och kyssa en, flirta, ge en komplimang, våga vara svaga och romantiska, våga göra det de känner helt enkelt. Men allt ska vara med finess förstås. Och jag pratar alltså om den delen som de flesta är för uppfostrade i och rädda att göra bort sig, ge fel signaler osv.

Sedan är det väldigt roligt att känna en attraktion också som inte behöver betyda att man vill eller ska knulla märk väl. En attraktion kan man (borde man kunna) vila och njuta i och flirta lite ömsesidigt. Men många har svårt för det och måste genast markera hit eller dit. Eller få bekräftat hur snart man ska få ligga.
När man är kåt, ja då vill man ligga - men det vill man väl sällan med någon man inte känner? Ja åtminstone pratat med 10 min? Haha skojar bara! Halvtreragg, existerar det fortfarande?

Ok, fine. En del tycker sex är överskattat. Och när man lever i ett förhållande vill man nog inte alls att ens partner ska bli wild and crazy och börja kyssa sina kollegor. Det är ju självklart inte det jag uppmuntrar heller. Det jag egentligen vill ha sagt är att sex är ett behov som alla andra, de man känner attraktion till eller upplever som tilltalande kan ju liknas vid ett snyggt konstverk eller varför inte en maträtt som man vill hugga in i. Det är väl härligt och ska bejakas - oavsett om maträtten tillhör någon annan. Alltså, inte att du ska försöka ta den maten ifrån den personen men du kan väl fortfarande uppskatta den.

Om jag säger "hey sexy" behöver det alltså inte betyda att jag vill något mer med dig, om jag rör vid dig så betyder det nog mest att jag vet vikten av beröring, om jag står vid ditt skrivbord kan det betyda att jag tycker det vore roligt om något galet hände men det är inte säkert.

Och att studera par som hånglar, folk på bussen, han på affären, hon på gymmet och tänka hur de ser ut nakna, hur de är i sängen, hur de kysser och vad som skulle hända om jag fastnade i hissen med en person i två dagar - ja does that makes me crazy?

onsdag, augusti 8

Vilken form är jag i?

Sedan januari i år har jag fört statistik på min träning. Men även på den cykling jag gör vilket då inte är träning i rätta bemärkelsen men väl gott ett bra transportval. Juli cyklade jag till Solna i stället för som normalt bara till Gamla Stan. Det syns.











Nu ska jag alltså springa en hel del och hur står det då till med träningsmängden där..här ser vi klart Lidingö Ultra i april, Sälenresan i maj och det misslyckade försöket i Ursvik 45 km i juli. Exakt så är det Jogging 59,13 km, jogging fjäll 58,4 km, Löpning terräng (ok rätt mkt stapplande) 263,59 km, löpning 77,79 km, trapplöpning 40 min, löpning backe 60 min (vi satt mest och fikade).















Ja inte så imponerande kanske. Här är resten av träningen och det inkluderar Abs&Ass, Peak, Athletic, Core, Crossfit, Ruffie, Box, Flex, Aerobox, Pilates, Switching,  Zumba, Kettlebell, Personlig tränare, roddmaskin, TRX, Yinyoga, Övrig kondition/styrka. Styrketräning har jag inte tagit med då det är fråga om rehab. Som ni förstår handlar det om ströpass av de flesta, förutom januari och februari som uteslutande var Peak, Athletic, Flex och Aerobox. Juni är Abs&Ass, Core, Crossfit, Pilates, Kettlebell och Yinyoga, lite Ruffie också misstänker jag.












Ja NMT (militärträning) kan få ett eget diagram, tyvärr har det inte blivit mycket NMT i år.












Ja that´s about it. Simning 3000 m och någon PW här och där har jag inte med heller. Jag vet inte om ni blir klokare än jag vilken form jag borde vara/inte i. Men nu är det too late som man säger - nu är det bara att köra. Bryta ned och jobba upp. Galet, kul och spännande ska det bli hur som helst!

Kompressionsbrallor 2XU till vintern.

Bäst i test- Runners World /Flossad insida ger ett varmare plagg med bibehållet tryck. Reglerar kroppstemperaturen under kyliga förhållanden.
Jag har ett par 2XU Women´s thermal compression tights i strl L - oanvända -som jag gärna byter till strl M. Vad gäller 2XU så rekommenderar jag att ni tar en storlek större än normalt så är ni en medium så kan ni antagligen ha denna. Jag har strl S på ett par korta löpartights och de..är tighta och svåra att få på och av om man är lite svettig.

Storleksguide

Och har ni inte strl M men vill ha dessa så kan ni köpa dem av mig så får jag söka M på annat håll.

Vila i form.

- Jaså du springer..ja vanligtvis så brukar ju både män och kvinnor som springer vara väldigt smala..men du ser ju stark ut så du kanske orkar ändå.
Japp, vilka creds jag får - den här gången var det gymägaren som luftade sina tankar.

Haha, jag vet att jag inte har en löparkropp. Och jag gillar ju rättframma människor..;)

Mitt huvud vill att kroppen ska vara sådär pigg och framåt, full av energi som jag brukar. Jag hade velat köra Ruffie i dag, grappling i morgon och ha sprungit snabba 5 km i går. Nu blir det ingenting.

Gick till vårdcentralen och kollade sänkan. Normal, ok det var ju skönt i och för sig men hon varnade för bakteriellt virus. Tyckte inte att mina symtom lät bra för ett fjällmarathon. Men jag fick inte ens en ögonsalva. Nee-e nuförtiden ska man baddelibadda sina ögon varannan timme med sterilt vatten. Orka.

Ärligt, med en spegel framför mig så har jag inte skött min återhämtning. I stället för att äta och dricka bra och ordentligt så har jag gjort tvärtom. Och flera timmar efter träning i stället för ganska snart efter. Sol och vin. Fastnat i OS-soffan och inte idas göra mat.

Jag skaa börja ett nytt liv. Men nu blev det inte för ett år eller tre månader sedan. Inte ens för två eller i måndags. Det kommer bli en annan månad. Men jag måste börja leva som jag lär inte sant.

Inte ens de där bra hormonerna som man ska locka fram innan ett långlopp kommer jag hinna träffa eftersom det bara är att låta kroppen få vila i bästa möjliga mån. Gick till gymmet dock i dag på min sista dag men tränade inget. Försökte bara säga hej till min bindväv.

Kanske lika bra att sätta på OS-knappen igen då.

tisdag, augusti 7

Känslor i omlopp

Jag har ju himla lätt för att bli rörd, jag vet inte om ni känner till den sidan hos mig.
Nu är jag väldigt rörd över Jimmys bronsmedalj - när man ser glädjen och vet hur han har kämpat mot skador och inte minst domarskandalen i semifinalen - ja..alltså den där glädjen gör att jag gråter.

Jag är samtidigt väldigt nedstämd över att de två som inspirerat de flesta av oss till att vara med i BAMM nu bestämt sig för att inte delta. De vann BAMM 7 milsklassen förra året och har väl inte riktigt motivationen till att vara med i år trots att de får delta gratis tack vare segern. Det är väl lite tuffare motstånd i år också har jag sett ;).

Nä det var trist. För en stund tappar även jag suget.

Nu blir jag dessutom sur när jag hör att Tillväxtverkets sparkade generaldirektör får ha kvar lön och titel i 3 år. Hon är tydligen en av sju stycken med samma förutsättningar. Vem fan skapar dessa omoraliska lyxregler?


Reflektion.

Gemene man tycker att jag tränar mycket. "Jämt" är en annan benämning. Jag förstår ärligt inte var det kommer ifrån. Klart jag tränar mycket om man jämför med vad jag gjorde tidigare, d v s noll. Eller är det mycket för min ålder kanske?
Och visst jag tränar mer än de som samvetstränar 2 ggr i veckan.
En del säger att de bara har fått för sig att jag tränar mycket. Nu när barnen har varit borta har jag försökt träna mer.

Men sista tiden har det ju mest varit rehab, det är ju ingen "riktig" träning. Min transportcykling kantas ju av rödlysen, bromsningar osv så det är heller ingen direkt träning mer bra val av transport? Att jag sedan tar ett pass Ruffie här, Crossfit där är ju inte mycket i sammanhanget.
Löpning har ju varit i princip obefintlig sedan maj, några enstaka Joggingpass har blivit av, närmare bestämt 6 st på två månader. Det är inte mycket.

Jag är absolut nöjd över att jag för en gångs skull varit riktigt duktig på att underkasta mig rehabträning. Tiden var väl inne för det helt enkelt.

För mycket socialt med god mat och dryck denna sommar, helt klart.

Men jag älskar att träna det skall sägas, det ger mig en kick, en glädje, energi och boost varje gång jag inser att jag orkar bra.
Jag skulle önska jag kunde vara en löpningsfanatiker men kanske är det skon som klämmer.
Men utmaningar och äventyr vill jag alltid kunna vara öppen för och då är det ju bra att hålla sig någorlunda i form.

En sak jag borde ha lärt mig är att inte köra på för mycket när jag ska ha och har mens. Fick världens bakslag förra månaden då jag gjorde det och det resulterade i nästan en veckas träningsbortfall. Nu gjorde jag det igen. Körde på som om min kropp var tiptop. Den är inte det vid mens. Den är skör och jag brukar vara småsvag, förkylningsbenägen och migränvarning då och då.
Denna gång fick jag nackspärr, ryggvärk, spänningshuvudvärk och tjock i hals och mellan öron.

Jag har köpt Kan Jang, värktabletter, ingefära, vitlök, Emergency, lösgodis, färska hallon och ska försöka dricka lite mer än vanligt. Sova i tid annat bra tips. Och sen tränar jag inte i dag - inte ens cyklade till jobbet ;)





måndag, augusti 6

Äventyr kostar!

Att vara fattig och äventyrare går inte ihop. Allt kostar som bekant. Det är anmälan i vissa fall, alltid nån ny utrustning, transport och logi. I det här fallet när det kommer till en sådan sak som BAMM (fjällorientering) pratar vi ju om sådana saker jag inte gjort förr. Jo jag har tältat, ja jag har varit i fjällen men nu ska jag s p r i n g a så ofta jag kan, det ska vara lättvikt på allt som går (på mig själv funkade det inte så bra) och förutom att jag inte kan den där pikanta saken som att orientera ja jag vet knappt om jag kan springa förresten - 7 milsklassen på BAMM. . hur tänkte jag där? Värst är egentligen att frysa och inte kunna sova vilket jag misstänker blir fallet - och sedan stiga upp och få igång de där stela benen och springa lika långt igen.

Fattig förresten. Om jag hade haft en f d man som gjorde det man förväntar sig mot sina barn så hade jag nog inte haft det så illa men jag får verkligen ingen hjälp därifrån och att ha två barn på heltid och stå för alla kostnader, däribland bara boendekostnader på 9000 varje månad, då förstår ni.

Så om jag ska iväg någonstans måste jag även se till att fixa barnvakt. Det kostar också. På många sätt.

Att gilla utmaningar och äventyr innebär som regel att träningen inför även kostar. Ja visst kan du alltid springa, "springa är gratis" ekar det i skogen men jag drivs mer av lust och inspiration än nöta för mig själv så att få energi av andra och träna varierat är ett måste för mig.

Man skadar sig förr eller senare, det kan vara stora eller små skador och då hamnar man i läget att gå på behandling och kanske köpa lite rehabprylar.

I förlängningen blir man ju väldigt bra kompis med sina träningskompisar och då går man ut och äter och dricker öl. Det kostar också. Både tid, pengar och återhämtning ;).

Som tur är har jag en fin BAMMpartner i Micke, som står för allt vad gäller den gemensamma utrustningen, jag har vänner och familj som kollar om de kan bidra med något. Själv lyckades jag ju få ut en ryggsäck från butiken utan att vare sig visa ett VISAkort, leg eller annat, jag har i kväll beställt från en äventyrsbutik på krita och vidare funderar jag på om det är dags att sälja guldet i byrålådan eller något annat tokigt.

En sponsor vore inte dumt. Säg bara vad ni vill ha för motprestation, jag är lite duktig på ganska mycket.

söndag, augusti 5

Söndagskrönikan

Sorry, om nu någon av er väntat er den där krönikan.  Jag har febrilt sökt en nyckel hela em vilket stört mig så pass att jag inte har gjort det mesta jag hade tänkt mig men i stället har det blivit städat på vissa osannolika ställen bara för att nyckeln inte behagade visa sig.
Sedan slog snilleblixten ned. Hade inte jag lagt in den i stora nyckelknippan nu i sommar. Ja. Boing boing.

Lätt att fastna vid OS sändningarna. Det är ungefär som att ha värlscupssändningar i slalom, störtlopp, längdåkning och skytte i bakgrunden under vinterhalvåret - lika mysigt att lyssna på men skillnaden är att här vill man som ha koll på allt :).

Nu är det dags för 100 metersfinalen! Sedan sova. Vi tar den där krönikan en annan dag. Puss!

Halvlek

Jag vill egentligen bara säga att det gick jättebra att träna.
Det finns liksom inte utrymme att tänka eller känna efter något annat. Solen sken, folk var glada. Mycket bra pass i dag! Tycker det är roligt när det finns övningar som jag fått för mig att jag är svag i åsså är jag inte det. De körde rätt mycket ben/rumpa i dag också och det var ju humor med tanke på att passet i fredags var mkt ben/rumpa, mkt knäböj på crossfiten och ja som sagt i dag med.
Några exempel på övningar? Ja vi började med uppvärmning som alltid vilket är just knäböj och saxa med armarna med en partner.
Sedan körde vi också en återkommande övning som de kallar för 50/50 - man kopplar ett över och ett underarmsgrepp runt varandra och sedan pressar man brösten mot varandra, nå inte så bildligt - den övningen körs minst en minut.
Ja sen körde vi trädet (den ena står som ett träd den andre hoppar upp på ryggen och ska krångla sig runt båda hållen, utan att ta stöd i backen), hålla fast varandras handleder, knäböj med partner sittandes i "knät, försöka svinga varandra upp i luften med armgrepp runt livet och en riktigt mördande övning där man tar grepp runt livet på sin partner framifrån rätt långt ned och sedan svingar denna person från ena sidan till den andra genom en slags knäböj så partnern hamnar på ena låret vid varje sida så man får ett par sekunders vila där.
Fysövningar var lite olika, bland annat kålmasken som vi kallar den på NMT, minns inte vad de kallade den för här.

Fanns några där som var riktigt riktigt snyggt deffade (med andra ord väldefinerade muskler och lite underhudsfett) och det är verkligen beundransvärt, de kan ju t ex med gott samvete ha bar överkropp (tjejer med topp förstås) - men det behöver inte betyda att de är starkare eller mer vältränade än jag för det, har jag lärt mig. Något liknande stod vi och diskuterade efteråt och det blev lite roligt när Musse spann vidare och berättade om "en annan gång" när det var två som tränade mot varandra och den ena som "inte såg vältränad ut" var grymt stark i närkamp och körde över den andra som var den per defintion vältränad..haha

Ja, tror ni inte jag träffade två stycken f d kollegor från TV4 samt en bekant från grannskapet på vägen hem. Jag som trodde jag skulle vara hemma kl 13.45 kanske..

Och Sverige har fått (sitt första) guld! Tjohoo!! Måste genast hålla koll på sammandraget.

Söndagsångest

Jag har legat bland blommor och bin hela fm, och inser att jag skulle vilja ha fler humleblommor för det är ju så trevligt när de kommer och surrar och sticker in sin söta nos.
Men jag mår inte bra. Och att ligga i solen gör jag kanske mest för att jag får för mig att jag slappnar av då och har semesterliv som man ska ha när solen skiner. Jag kommer på mig själv att medvetet vilja tänka sexfantasier så fort jag lägger mig halvnaken i solen. Tänkte lite på andra grejer också som kan bli en söndagskrönika lite senare. Fast ni kanske hellre vill läsa om sexfantasierna haha.

I går kväll fick jag lägga mig med sprängande huvudvärk direkt efter Torneus insats. Jag tror att jag försökte dricka 2 liter eftersom jag är tämligen övertygad om att det var vätskebrist som stod bakom. Jag åt s k riktig mat först kl 19 i går, på hela dagen sett och det hör ni ju själva att det inte låter särskilt begåvat. Jag låg i solen i går morse också, drog till ConCor och svettades som en gris och utan att dricka och äta som man bör efter ett sådant pass så drog jag till en liten butik som man nästan inte tror finns längre. Det vill säga att jag fick ringa på en klocka så kom han från porten bredvid och öppnade. Han tittade ju förstås på OS. Väl där inne så inser jag att jag inte har någon plånbok med mig (kan vara ett smart drag när man är fattig) - men om det är suget efter att sälja eller något annat som gör det så går jag därifrån med det jag sökte och han skulle skicka en faktura. Och då har jag bara lämnat mitt namn och adress utan verifikation..sånt är imponerande inte sant.
Ok, jag utstrålar ju värsta godheten i och för sig.

På vägen hem så möter jag förstås några jag känner från NMT, träffade de iof bara för någon vecka sedan också - på ett helt annat ställe men vi stod säkert och snackade en halvtimme. Trevligt trevligt. Så när jag väl kom hem då var jag för trött att laga mat. Ni vill inte veta vad jag gjorde då i stället. 

Ja så jag lever ju inte som jag lär det har ni förstått. Förlåt om jag är indiskret också men jag tror på kunskapens makt - jag har mens också och det bidrar. Jag veet att jag måste vara snäll mot kroppen då jag har mens för jag är helt klart mycket svagare och mottaglig för förkylningar och dylikt. Och jag är fantastiskt glad över att jag slipper denna dylika vara under mina utmaningar. Fast jag är ändå lika glad att jag får den varje månad. Eller ja, typ.

Nu är det Ruffie om knappt en timme och jag vet ju att jag kommer gå dit. För jag älskar Musse och Usama och jag älskar konceptet. Så får man väl acceptera att man inte är piggast i kvarteret ibland. Fast jag borde vila. Och jag har ett ömmande knä..men jag vet att jag kommer ångra mig och då kommer det gå åt onödig energi åt det så det är väl lika bra jag drar dit, sen får jag dricka 3 liter, äta bra mat, göra det nödvändiga hemma och hänga framför OS. Social? Nej inte i dag. Banne mig inte i dag!