Välkommen!

NYSTART!

lördag, oktober 6

Kuken måste stå upp!

"Hej det är Camilla"
"Nämen hej ! Hur är det, vill du komma hit, en behandling?"
"Jaa..alltså jag ringer för att jag tänkte.."
"Du är hemma i helgen, det är jag med vill du komma i morrn?"
"Ok ja gärna"
"Eller vill du komma nu, är det akut Camilla"
"Nä, jag vill inte besvära, vi tar det i morrn ! det blir bra"
"Camilla är det akut så är det, kom hit nu, jag ska bara byta om"

S är egentligen alldeles för mycket. Hon pratar som en kulspruta, intensiv utan hänsyn till kroppszoner eller känsla för signaler och ganska ofta väldigt påfrestande i allt hon propagerar för. Men essensen av vad hon säger kan jag inte säga något om. Hon har på många sätt rätt i sina iakttagelser. Men att prata om att kuken måste stå upp till varje pris kan jag kanske förstå att vissa har svårt att ta till sig. Speciellt illustrerat på lappar uppsatta på Konsum.

Hon har en stor lägenhet där hon hyr ut två rum till inneboende. Vardagsrummet är avdelat till ännu ett sovrum och resten av ytan är belamrad med papper och grejer, "hennes projekt". Harkel, jag känner igen mig i uttrycket men jag ligger åtskilligt i lä och det är jag glad för. En balkong som vetter ut i högt läge över sjönära utsikt och i dag flödar solen in över massagebänken som tar plats mitt i kaoset. "Vi ska börja med ansiktsbehandling i dag för det behöver du". S ber mig ta av mig allt utom trosor och sedan lämnar hon rummet för en stund.

Jag tittar ned över mage och stuss. Både ser och känner mig plufsig och bullig. Synar bikinilinjen, jo den är ok. Lägger mig på rygg på massagebänken och låter det skarpa dagsljuset med sol skanna min kropp. Känns väl sisådär om jag ska vara ärlig men det är bara att gilla läget. S kommer in och lägger en filt över kroppen och börjar massera ansiktet.

Jag hade inte sagt vilken huvudvärk jag har eller att jag har bitit ihop käkarna varje natt. Ändå var det just käkarna hon gick på ganska direkt. Hon trycker, knådar, drar och smeker. Käkarna, ansiktet, huvud, nacke och hårbotten. Ömsom stilla och mjukt ömsom hårt och intensivt.
Det är svårt för mig att vara tyst och "njuta". Tankarna virvlar om vartannat och det hade varit skönt om hon ville prata på.
Plötsligt känner jag hennes händer skjutas ned mellan brösten och ta tag i min mage. Hon tar tag, masserar och händerna åker upp igen. Nästa gång tar de utsidan av brösten och jag hänger inte riktigt med. Hon masserar ovanför brösten runt nyckelben och bröstben. Det är intimt och jag känner hur nära det är. Och utan jag vet tanken av så är hennes händer på mina bröst. Smeker hon mina bröst? Jag kan inte lita på vad jag känner men visst var det det hon gjorde?

Musiken hinner tystna några gånger innan jag ombeds vända på mig. Det är en skön känsla att få vända huvudet mot ett mörker. Känns tryggt. Hon börjar med benen och dröjer sig där rätt länge. Jag märker att vaderna som vanligt är lite ansatta av spänning och blir imponerad av att hon hittar de kritiska punkterna. Vilket kanske säger lite om vad jag trodde innan.
När hon kommer upp mot låren känner jag mig obekväm. Jag får för mig att hon inte riktigt får grepp om dem och jag får en bild inom mig av gigantiska ballonglår som glider undan händerna vid varje försök. Låren är en av fettdepåerna på min kropp och jag känner hur de kladdar samman mot varann och det är inte en smickrande syn.
 Hon sveper med händerna över ryggen, ned över rumpans konturer mot låren, upp igen. Nedåt igen och där (!) åker ena handen in under troskanten och rör vid stjärtskåran (finns det något annat ord btw). Upp igen över ländrygg, skuldror, armar och tillbaka igen, till stjärtskåran. Jag låtsas som om det regnar. Eller, nej, det gör jag inte alls.

Hon lämnar inget åt slumpen. Hon masserar till och med fingrarna. Fast fötterna lämnar hon faktiskt. Kanske för att jag inte tagit av mig strumporna. Får kolla det nästa gång. Det är en två timmars högst okonventionell massage jag har fått. Och jag gråter efteråt. Kanske för de ord hon säger, det hon ville ge och faktiskt gav, för att I am sailing har spelats, för att spänningar släpper eller kanske är det inget konstigt överhuvudtaget.

Och det där med att kuken måste stå upp handlar om att vara rakryggad, ha civilkurage, se till att leva (som man vill och inte åt eller för andra), vara medmänniska, human, ärlig mot sig själv och andra, reflektera, fundera. Ge och våga ta emot, ha mod och finnas till och säkert massa mer.
Låt stå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar