Välkommen!

NYSTART!

tisdag, april 23

Om bloggar.

Det finns så mycket man kan skriva om. Man kan ge tips på olika träning för specifika syften eller muskelgrupper, man kan skriva om sig själv, om andra, reflektioner, relationer, karriär, barn, mat, leverne, boende, resande, sex, droger och rocknroll. Inte sant. Ordet är fritt sägs det.

Senaste dagarna har jag reflekterat rätt mycket över vad andra skriver i sina bloggar. Företrädesvis sådana som innehåller träning och hälsa. Det finns vissa träningsbloggare som egentligen bara skriver om sig själv, om sin träning, sin mat, sina projekt.  Sen finns det de som gör en avvägning och bjuder in sina läsare till en del av sitt liv men också bjuder på en massa allmänna tips och trix, små videos osv. 

Det finns ett otal så kallade recept/dietbloggar oh yie många ggr kombinerat med information om ..träning.
Åsså s k fashionistas som blandar in mode i både diet och träningssnack.
Hälsobloggar som behandlar mindfulness och pruttar ut massa livsquotes dräller det också av.

Man ska vara medveten om att det finns show-offare, wannabees i högen. De som är/känner sig styrda av sina sponsorer och de som är rätt desperata att få jobb, säga rätt saker. Det finns också x antal som har ätstörningar, fastnat i sin egen profil och ja på många andra sätt alltså faller under högen "kan de vara trovärdiga."
Det finns en kategori också som faller under "min livsresa" eller kanske "min livs resa" - där man som läsare får följa en realtidsblogg om en viktnedgång, ändrat leverne, "vanlig vardag", träning som sagt, hårt festande, runtknullande kanske också.

Folk är olika duktiga på att uttrycka sig kan jag också konstatera.
Ibland är det avgörande, ibland är det vad som blir sagt.

Det är väldigt många som inte heller skriver något alls.

Följer du någon blogg och i så fall varför?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar